fbpx

The Undertones 45th Anniversary Tour with very special guest Hugh Cornwell and band

BILJETTER

Det är hela 40 år sedan de senast var här, men snart är det äntligen dags för det The Undertones att besöka Sverige igen! Våren 2023 kommer bandet till Sverige och Danmark för att fira deras
45-årsjubileumturné. Som gäst har dom med sig ingen annan än Hugh Cornwell.The Undertones bildades 1976 av fem tonåriga vänner från Derry, Nordirland. Debutsingeln “Teenage Kicks” kom 1978 och är idag något av en popklassiker. Den följdes av framträdande i Top of the Pops och bandet fick snart sitt stora genombrott. Under de närmast kommande åren släppte de en lång rad framgångsrika singlar och album. Titlar som “Jimmy Jimmy”, “Here comes the Summer”, “You got my Number” och “My Perfect Cousin” är än idag älskade poppärlor från den sena punk och new wave-eran.

I Mars 2022 släppte dom plattan ”Dig What you Need” som är ett samlingsalbum med bandets favoritlåtar från ”Get What You Need” och ”Dig Yourself Deep”. Alla dessa låtar har remixats av den hyllade producenten Paul Tipler som har jobbat med Idlewild, Stereolab, Elastica, Placebo för att nämna några.

The Undertones består idag av orginalmedlemmarna John O’Neill, Damian O’Neill, Billy Doherty och Michael Bradley samt sångaren Paul McLoone som anslöt 1999. Även han från Derry.

För att fira deras 45-årsjubileum har dom med sig ingen annan än Hugh Cornwell.

Hugh Cornwell var sångare och gitarrist i The Stranglers, från att bandet grundades 1974, fram till han beslutade att hoppa av, 1990. Han var en av låtskrivarna bakom bandets största hits, som t.ex. Peaches, No More Heroes, Duchess, Golden Brown och Always the Sun.

Redan under tiden i The Stranglers hade han musikaliska sidoprojekt och har sedan avhoppet släppt ett flertal album.

Under hösten 2022 kom hans tionde album ”Moments of Madness” och under spelningarna kommer han framföra musik därifrån, såväl som låtar ur den del av Stranglers omfattande katalog han var delaktig i.


Duncan Reid and the Big Heads gästar spelningen i Malmö. Duncan Reid var bassisten till den legendariska punkbandet The Boys som bland annat turnerade med The Ramones.

Dela:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Populära post

Bli först att veta

PRENUMERERA IDAG OCH TA  FÖRDEL AV ALLA FÖRMÅNER

Vi följer alla GDPR riktlinjer.