fbpx

THE DUBLIN LEGENDS “THE DUBLINERS”

BILJETTER

The Dublin Legends “The Dubliners” till Uppsala. Upplev legenderna inom den irländska folkmusiken, när de under namnet The Dublin Legends för vidare arvet efter The Dubliners som upphörde som band när “Banjo” Barney McKenna tyvärr gick bort.
 
De har uppträtt i decennier och turnerat världen över med sina ikoniska och älskade konserter. Tillsammans underhåller de gamla och nya fans världen över med klassiker som: ”Whiskey in the Jar”, ”Dirty Old Town”, ”The Wild Rover”, ”Seven Drunken Nights” och många fler.

På scen:
Seán Cannon – sång, gitarr och mandola
Gerry O’ Connor – irländsk tenorbanjo, fiol och slagverk
Paul Watchorn – sång, femsträngad banjo och bodhran
Shay Kavanagh – sång och gitarr

Seán Cannon är en annan oförglömlig stjärna på den irländska musikhimlen. Han har följt The Dubliners i många år och har stått bredvid dem på scenen under många minnesvärda ögonblick. När huvudsångaren Luke Kelly blev sjuk 1980, var det Seán som klev fram och erbjöd sin röst. Han blev sedan en permanent medlem i The Dubliners 1983 när Kelly lämnade. Med sin förmåga att sjunga låtar på iriska och leverera humoristiska a cappella-nummer har han trollbundit publik runt om i världen.

Gerry O’Connor, är en mästare på den traditionella tenorbanjon. Enligt Earl Hitchener, musikkritiker för Wall Street Journal, är Gerry för närvarande “den absolut bästa fyrasträngsbanjospelaren i irländsk musikhistoria”. Han är en mångsidig musiker som även bemästrar mandolin, fiol, gitarr och tenorgitarr.

Paul Watchorn, är en irländsk folkmusiker med ett fängslande förflutet som professionell snookerspelare. Efter att ha delat scen med Derek Warfield är han nu en oumbärlig medlem i The Dublin Legends, ett band där hans äldre bror Patsy Watchorn också hade sin plats.

Datum
26 okt.               Uppsala – Parksnäckan

Biljetter
Biljettsläpp den 18 april klockan 09:00. Mer info via https://a-star.se/

Pressbiljetter & fotopass
Fotopass-ansökan görs via assistant@a-star.se

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på https://a-star.se/

Dela:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Populära post

Bli först att veta

PRENUMERERA IDAG OCH TA  FÖRDEL AV ALLA FÖRMÅNER

Vi följer alla GDPR riktlinjer.