fbpx

Noice

BILJETTER

Legendariska Noice – nu mer aktuella än någonsin

Noice enda nu levande originalmedlemmar, Robert Klasen (trummor) och Peo Thyrén (bas), turnerar sedan drygt femton år tillbaka intensivt över hela Sverige. Sedan 2008 ingår Funky Dan Larsson på sång, och gitarristen Jonas Karlberg som började spela med Noice redan på den stora Sverige-turnén 1995. Noice bjuder sin stora och entusiastiska publik på en högoktanig show där gruppens alla superhits ingår, och även några nya låtar – inte minst nya singeln ”Gustavsberg”.

Noice slog 1980 igenom över en natt efter att ha medverkat i TV-programmet Måndagsbörsen med hitlåtarna “En kväll i tunnelbanan” och “I natt e hela stan vår”. Tonåringarna sålde 100 000 ex av debutalbumet Tonårsdrömmar och kom att bli en av de största svenska rockgrupperna genom tiderna.

De efterföljande albumen Bedårande barn av sin tid (med hitsen “Du lever bara en gång”, “Allting Okey” och “Ut i natten”) samt Det ljuva livet (med “Dolce Vita” och “Vi rymmer bara du och jag”) sålde både guld och platina, och succén höll i sig. Hysteriska fans följde vartenda steg gruppen tog.

Det har under de senaste åren skrivits flera böcker om bandet. Senast släpptes boken Noice: Tonårsdrömmar av Linda Skugge. SVT:s dokumentär om Noice har setts av en miljonpublik. Musikalen om bandets historia, Noice Rockmusikalen, är baserad på Peo Thyréns bok Från Noice till nu – Du lever bara en gång spelas hösten 2022 på Slagthuset i Malmö, och sågs av 14 000 personer när den spelades på Lilla Cirkus i Stockholm 2021.

Noice har i år spelat på flera av de största festivalerna i Sverige och Finland. Parallellt med det gör Peo Thyrén egna konserter där han sjunger de populäraste Noice-låtarna i Sverige och Norge.   

Dela:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Populära post

Bli först att veta

PRENUMERERA IDAG OCH TA  FÖRDEL AV ALLA FÖRMÅNER

Vi följer alla GDPR riktlinjer.