fbpx

BAXTER DURY | Support Fabienne Debarre

BILJETTER

Baxter Dury gör debut på svensk mark. Trots att han startade sin musikaliska karriär på 90-talet, albumdebuterade för 22 år sedan och gjort otaliga succéturnéer i UK, runt om i Europa och USA så har han ALDRIG tidigare spelat i Sverige. Men i sommar är det äntligen dags – den 12 juli uppträder BAXTER DURY i Stockholm, på Debaser!


Baxter Dury är en brittisk singer-songwriter och musiker, född 1971. Han är son till den legendariska brittiska sångaren och låtskrivaren Ian Dury, som gick bort 2000.

Efter att levt nomadliv under stor del av tjugoårsåldern (han var bl.a assistent på en brittisk dokusåpa, studerade filmskapande i New York City och tjänstgjorde som engelsklärare i Spanien) började startade Baxter sin musikaliska karriär under slutet av 1990-talet.

Debutalbumet “Len Parrot’s Memorial Lift” släpptes 2002 och fick positiv kritik. Sedan dess har han fortsatt att släppa flera framgångsrika album, inklusive “Floor Show” (2005), “Happy Soup” (2011) och “Prince of Tears” (2017). Hans senaste album, “I Thought I Was Better Than You”, släpptes 2023.

Baxter Dury har blivit känd för sin unika scenpersonlighet och väldigt karaktärsfulla röst (inte helt olik sin pappas). Hans musikstil kan beskrivas som en vild blandning av indiepop, elektronica, hip-hop, fransk chanson och post-punk. Han är känd för sina suggestiva, historieberättande texter, som inte sällan är självbiografiska. Något som också bidrar till hans karakteristiska sound är att han oftast har en kör med kvinnliga sångare med, både på scenen och på skivorna.

Utöver sin musikkarriär har Baxter Dury också skrivit filmmusik till flera brittiska filmer och TV-serier samt gett ut en bok, självbiografin “Chaise Longue” (2021).

Fabienne Debarre är klar som support till Baxter Dury den 12 juli!

Vi känner igen henne som medlem i det franska popbandet Evergreen och som regelbunden medarbetare till Baxter Dury. Nu är hon aktuell med sitt debutalbum Welcome To The Age Of Broken Mind, ett poppigt, vilt och melankoliskt, livligt och hjärtskärande album med franska texter inspirerade av Guillaume Poix. En historia om en kvinna som faller, längtar, går vilse och reser sig igen. En berättelse om avvägar och syntar.


Datum

12/7                   Stockholm – Debaser

Biljetter
Biljettsläpp den 1 mars klockan 10:00. Mer info via https://a-star.se/

Pressbiljetter & fotopass
Fotopass-ansökan görs via assistant@a-star.se

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på https://a-star.se/

Dela:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Populära post

Bli först att veta

PRENUMERERA IDAG OCH TA  FÖRDEL AV ALLA FÖRMÅNER

Vi följer alla GDPR riktlinjer.